Flemarin apteekki

Kesän aukioloajat

ma-pe 8.30-18
la 10-16
su ja pyhäpäivinä suljettu

Hei me muutetaan!

Apteekkimme aloittaa lokakuussa uusissa tiloissa Mall of Triplan kauppakeskuksessa. Näissä tiloissa näemme viimeisen kerran 12.10.

Kiitämme lämpimästi asiakkaitamme menneistä vuosista – on ollut ilo palvella näin mahtavaa asiakaskuntaa! Toivotamme kaikki tervetulleiksi Triplan apteekkiin 17.10 alkaen.

Flemarin apteekki

Helsinginkatu 17
00500 HELSINKI

Puh: 09 774 5620

 

Lääkejätteet

Apteekki ottaa vastaan maksutta vanhentuneita ja tarpeettomia lääkkeitä. Lääkkeitä ei saa laittaa wc-pönttöön tai tavallisen jätteen sekaan, sillä ne ovat ympäristölle haitallisia ja voivat aiheuttaa myrkytyksiä.

Lajittele lääkkeet oikein

Seuraavat tuotteet voidaan hävittää kotitalousjätteenä. Nämä eivät ole lääkkeitä, eikä niitä tarvitse palauttaa apteekkiin:

  • perusvoiteet
  • kosmetiikka
  • aurinkovoiteet
  • ravintolisät
  • luontaistuotteet
  • tyhjät lääkepakkaukset

Tavalliset lääkkeet
Suurin osa lääkkeistä on tavallista lääkejätettä. Ne on hyvä tuoda apteekkiin omissa pakkauksissaan, jotta apteekin on helpompi lajitella ne edelleen. Poista kotona pakkauskotelot ja -selosteet. Älä kuitenkaan tyhjennä tabletteja purkeistaan.

Riskijätteet
Riskijätteet eli ruiskut, neulat, sytostaatit ja rokotteet tuodaan apteekkiin muusta lääkejätteestä erillään. Palauta neulat esimerkiksi tiiviiseen purkkiin pakattuna.

Jodia sisältävät lääkkeet
Myös jodia sisältävät lääkkeet kuten Betadine- ja Iodosorb -valmisteet sekä joditabletit on lajiteltava erilleen muusta jätteestä. Tämä siksi, että jodi värjää palaessaan savukaasut ja aiheuttaa näin ongelmia lääkkeet hävittävälle Ekokemille sekä alueen asukkaille.

Elohopeakuumemittarit
Elohopeaa sisältävät kuumemittarit on lajiteltava ehdottomasti erilleen, sillä jo yhden kuumemittarin sisältämä elohopea vahingoittaa koko lääke-erän ja aiheuttaa ympäristöhaittoja.