Avoinna tänään maanantaina
klo

YHTEYSTIEDOT

Tammisaaren 1. apteekki
Raatihuoneentori 4
10600 TAMMISAARI
Puh. 019 24 11441 
ekenas1apotek@apteekit.net

AUKIOLOAJAT

Parilliset viikot:
ma-pe   8.30 - 17
lauantai 8.30 - 15
sunnuntai 11 - 14

Parittomat viikot:
ma-pe   8.30 - 19
lauantai ja sunnuntai suljettu

 

Tammisaaren ensimmäinen apteekki jo vuodesta 1775.


Historia

Vanha apteekki tai Raatihuoneentorin apteekki ovat kutsumanimiä apteekillemme, jonka virallinen nimi oli pitkään Tammisaaren ensimmäinen apteekki. Apteekkilupa myönnetään apteekkiliikkeen harjoittamiseen tietyn kunnan tai kunnan osan alueelle. Apteekki voi kuntaliitoksista johtuen saada uuden nimen tai joskus sijainninkin. Koska Tammisaari on nykyään osa Raaseporin kaupunkia, apteekki sai kesällä 2011 viranomaisen toimesta viralliseksi nimekseen Raaseporin ensimmäinen apteekki. Apteekki saa järjestysnumeronsa ikänsä mukaan. Apteekkimme on perustettu vuonna 1775 ja on näin ollen alueen vanhin apteekki.

Apteekin perusti Johann Minell. Kaupungin johtavien henkilöiden toimesta kaupunkiin oli jo useamman vuoden ajan yritetty saada apteekki. Hanke oli kaatunut vastustukseen, koska apteekki Tammisaaressa katsottiin tarpeettomaksi apteekin sijaitessa jo Helsingissä ja Turussa. Apteekkilupa myönnettiin 1774 ja vastoinkäymisten jälkeen löytyi vihdoin proviisori, joka suostui ryhtymään apteekkariksi. Minell avasi apteekin elokuussa 1775 ja hänen jälkeensä on ollut useita apteekkareita.

Tänään

Nykyinen apteekkari Risto Suominen on järjestyksessä viidestoista ja on aloittanut Tammisaaressa lokakuussa 2015.

Apteekkarin lisäksi apteekissa työskentelee proviisori, kolme farmaseuttia ja kaksi teknistä apulaista. Lisäksi apteekissa työskentelee henkilökuntaa tarpeen mukaan.

Proviisori ja farmaseutit myyvät sekä reseptilääkkeitä että reseptivapaita lääkkeitä ja neuvovat niiden käytössä kun taas tekniset apulaiset ennen kaikkea hoitavat tavarankäsittelyä ja kassaa.